Ekskluzivno: Otvoren prvi Auchan superstore u našem regionu - kompanija najavila novu strategiju

Auchan

Francuski maloprodajni lanac Auchan (Ošan) otvorio je prvi objekat u našem regionu koji će poslovati pod superstore konceptom, ali i nastavio snažnu ekspanziju otvaranjem marketa na benzinskim stanicama.

Filijala Ošana u Mađarskoj otvorila je prvi maloprodajni objekat koji će poslovati pod superstore konceptom. Kompanija je u Budimpešti u okrugu Kebanja svečano otvorila prvi superstore koji se prostire na 4.000 kvadrata prodajnog prostora, a kupcima nudi još širi asortiman proizvoda i digitalne usluge. Pored svežih proizvoda, kupcima je ponuđen i sezonski program kao i veliki izbor neprehramebnih proizvoda, što omogućava velike porodične kupovine. Kao novinu na tržištu, Ošan je predstavio poseban deo u hipermarketu click&collect koji omogućava kupovinu preko interneta i preuzimanje robe kako bi se izbegla zadržavanja na kasama. Dominique Ducoux, generalni direktor Ošana u Mađarskoj je istakao da je novi koncept sastavni deo strategije širenja maloprodajne mreže. On je dodao da je ovo novost u zemlji, ali da je isti koncept doživeo veliki uspeh na tržištima SAD-a i Zapadne Evrope.

Ošan trenutno poseduje 19 hipermarketa i 1 supermarket u Mađarskoj, a godišnja dobit iznosi 3,6 milijardi forinti. Kompanija je prvi hipermarket otvorila pre 20. godina u blizini Budimpešte i danas zapošljava ukupno 7.000 radnika.

U zemljama regiona Ošan je prisutan i u Rumuniji u kojoj je nedavno otvorio još tri MyAuchan marketa koji se nalaze u sklopu benzinskih stanica OMV Petrom. U asortimanu se nalazi 2.500 artikala, među kojima su i sveži proizvodi.