Danubius obeležio 100 godina poslovanja i najavio četiri miliona evra novih investicija

Danubius

Kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius obeležila je 100 godina poslovanja.

Povodom velikog jubileja kompanija je za predstavnike medija organizovala posetu fabrici kako bi ih upoznala sa celokupnim proizvodnim procesom, ali i iznela dosadašnje rezultate poslovanja, kao i planove za naredni period.

Kompanija Danubius, koja od 2006. godine posluje u sastavu Delta Agrara, osnovana je 1918. godine kao fabrika testa i konzervi i danas predstavlja najsavremeniju fabriku za proizvodnju brašna i testenina u kojoj se dnevno samelje 300 tona pšenice i proizvede različite vrste brašna za sve namene. Silos za skladištenje i sušenje žitarica je ukupnog kapaciteta 65.000 tona, dok fabrika može da proizvede do 15.000 tona testenine. Iz kompanije su istakli da su lideri na tržištu sa učešćem brašna od 34% i vitaminiziranih testenina od 35,6%. „Od 2006. godine kada je Danubius postao deo Delta Holdinga u njegov razvoj investirano je 12,6 miliona evra. Fabrika danas poseduje najsavremenije mašine za preradu brašna i pravljenje testenina, tako da kvalitetom parira svetskim proizvođačima“, izjavio je Milorad Sredanović, potpredsednik Delta Holdinga i dugogodišnji direktor Danubiusa.

Kada je reč o planovima za naredni period, direktor Danubiusa, Predrag  Marković je izjavio da će kompanija investirati četiri miliona evra, a da će u prvoj fazi investicije iznositi 1,5 miliona evra.

Danubius danas posluje sa najvećim maloprodajnim i veleprodajnim lancima u Srbiji, kompanijama Delez, Univerexport, DTL (Domaći Trgovački Lanac), Mercator S, Dis, Metro Cash&Carry, Aman i drugima. Posebnu pažnju kompanija je posvetila ino partnerima iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije i Švedske.