EDEA - novi lanac hipermarketa najavio snažnu ekspanziju na Balkanu

EDEA

EDEA Retail AD, bugarska trgovačka kompanija svečano je otvorila prvi hipermarket koji se nalazi na mestu nekadašnjeg Carrefoura u gradu Ruse.

Maloprodajni lanac koji na tržištu Bugarske posluje malo više od dve godine svečano je otvorio prvi hipermarket u Mall-u Ruse, u gradu Ruse. EDEA hipermarket prostire se na površini od 5.000 kvadrata prodajnog prostora i zapošljava više od 100 radnika, a vrednost investicije iznosi 5 miliona leva. Daniela Asenova, marketing direktor u kompaniji EDEA Retail je izjavila da je celokupan projekat za opremanje hipermarketa poveren kompaniji Ege Grupa koja već 15 godina radi na opremanju prodavnica. Kada je reč o asortimanu, ona je nedavno izjavila da će se u prvom hipermarketu naći jeftini proizvodi, ali i uvozni artikli koji će biti dostupni samo u njihovom objektu. "Analizirali smo niz studija i izgradili viziju savremenog hipermarketa. Istraživali smo uspešna rešenja i koncepte u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Španiji. Brend EDEA kombinuje najnovije trendove u industriji, oslanjajući se na širok izbor robe sa različitim cenama. Mogu slobodno da kažem da u hipermarketu posedujemo jednu od najsavremenijih oprema, ne samo u Bugarskoj, već i na čitavom Balkanu. U narednih nekoliko godina planiramo da postanemo snažan lanac hipermarketa nudeći širok spektar proizvoda, dobru uslugu i povoljne cene. Otvoreni smo za saradnju sa domaćim proizvođačima, kako bi gradili domaći trgovački lanac, koji su dobili zamah i u zemljama regiona, poput Srbije i Mađarske", izjavila je Asenova.

U sklopu hipermarketa Ruse posetiocima je na raspolaganju igraonica za decu i restoran sa oko 120 mesta, a pored novootvorenog centra, EDEA već poseduje četiri supermarketa od kojih se jedan nalazi u Razgradu i tri u gradu Šumen.

Novi EDEA hipermarket smešten je na mestu nekadašnjeg objekta francuskog Carrefoura koji više nije prisutan na tržištu Bugarske. Podsetimo, grčka kompanija Marinopoulos koja je posedovala licencu francuskog brenda za Jugoistočnu Evropu od aprila ove godine posluje u okviru nove kompanije Sklavenitis koja trenutno beleži snažan rast u Grčkoj sa više od 600 maloprodajnih objekata, dok se po obimu prometa očekuje da preuzme lidersku poziciju i od Deleza koji poseduje maloprodajni lanac Alfa Beta.