Shell otvara 80 benzinskih stanica u Srbiji

Shell

Kompanije Shell i Coral S.A. planiraju da naprave snažnu ekspanziju na srpskom tržištu otvaranjem velikog broja benzinskih stanica pod poznatim svetskim brendom.

Shell je od nedavno i zvanično u saradnji sa grčkim partnerom Coral S.A. otpočeo svoje poslovanje u Srbiji otvaranjem prvih benzinskih stanica. Nezvanično, grčka kompanija Coral S.A. planira da napravi snažnu ekspanziju narednih godina i da u Srbiji otvori oko 80 benzinskih stanica pod brendom Shell-a. Coral S.A. je najveći prodavac naftnih derivata u Grčkoj sa 700 benzinskih stanica i tržišnim učešćem od preko 20%. Glavne aktivnosti kompanije su ditribucija i plasman širokog spektra naftnih derivata, uključujući benzin, mazut, dizel i maziva kroz svoju maloprodajnu mrežu. Aktivnosti pokrivaju industrijski i komercijalni sektor na matičnom tržištu. Shell je svoje direktno poslovanje u Grčkoj napustio 2010. godine nakon čega je otpočeta saradnja sa kompanijom Coral koja je postala vlasnik licence za tržište Grčke.

Coral S.A. poseduje i široku maloprodajnu mrežu malih šopova u sklopu Shell-ovih benzinskih stanica u kojima je potrošačima ponuđen širok spektar brendiranih proizvoda, topla i hladna jela, konditorskih i toaletnih proizvoda, pića i predmeta za domaćinstva.

Kompanija Shell osnovana je 1907. godine i danas je najveći prodavac naftnih derivata u Evropi i šesti po veličini na svetu koji posluje u više od 70 zemalja i zapošljava oko 93.000 radnika. U našem regionu Shell benzinske stanice nalaze se u Grčkoj (Coral S.A.), Sloveniji (Shell Adria), Albaniji (Al Petrol), Bugarskoj (Shell Bulgaria EAD), Mađarskoj (Shell Hungary) i na *Kosovu (AL Petrol).