NELT obeležio 25. godina rada, najavio proširenje skladišnih kapaciteta i ulazak na tržišta EU

Nelt

Kompanija Nelt organizovala je za predstavnike medija radni doručak na kome su izneti dosadašnji rezultati, kao i planovi za budući period.

U godini obeležavanja 25. godina rada, Nelt je saopštio da je investirao 15 miliona evra u regionalno širenje integrisanih logističkih usluga. Poslovni sistem Nelt trenutno zapošljava 4.000 radnika u 11 kompanija i na isto toliko tržišta. Na tradicionalnom radnom doručku za predstavnike medija koji je organizovan u centrali kompanije u Dobanovcima menadžment je najavio nove planove o širenju kapaciteta i ulazak na tržišta EU. Generalni direktor kompanije Nelt, Miloš Jelić je izjavio da je tokom ove godine ostvaren neto prihod od 930 miliona evra. On je istakao da je u ovoj godini otvorena nova kompanija u Prištini, kao i da je akvizicijom kompanije All Balkans Corporation ostvaren i ulazak na tržište Albanije. Prema rečima generalnog direktora, u planu je širenje i na tržišta EU i da se razmatra ulazak u Hrvatsku, Sloveniju, Grčku, Bugarsku i Rumuniju.

„Liderska pozicija i uspesi koje ostvarujemo punih 25 godina rezultat su našeg konstantnog ulaganja u unapredjenje usluga, primenu novih tehnologija, i investiranje u edukaciju i razvoj zaposlenih. U skladu sa principima etičnog, odgovornog i održivog poslovanja, planiramo širenje na nova tržišta i dalji organski rast. Pored toga, takodje smo fokusirani na projekte lokalne zajednice u domenu obrazovanja, zbog čega smo prepozanti kao važan član šire društvene zajednice“- izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Kompanija Nelt je saopštila i da trenutno izvodi radove na novim skladišnim kapacitetima u Dobanovcima na 16.000 kvadrata, koji će po najavi menadžmenta biti najmoderniji u Evropi. U planu je i izgradnja novih kapaciteta u Bosni i Hercegovini na oko 6.000 kvadrata. Nelt je najavio i da će povećati svoju flotu nabavkom 30 novih kamiona.

Tokom prošlog meseca partnerska kompanija Beby Food Factory otvorila je najmoderniju fabriku za proizvodnju dečije hrane u regionu u koju je investirano 34 miliona evra. U novootvorenoj fabrici na više od 13.000 kvadrata u Dobanovcima zaposleno je 100 radnika, a u planu je da se do kraja 2020. godine broj zaposlenih poveća na 300. Pod sopstvenim brendom Nutrino dnevno se proizvede oko 50 tona dečije hrane.