Chicco planira otvaranje prodavnica u sklopu šoping molova

Chicco

Italijanska kompanija Chicco planira da u narednih nekoliko godina preseli veliki broj prodavnica iz centralnih gradskih zona u šoping molove.

Kompanija Chicco je u Rumuniji otvorila novo poglavlje u svojoj ekspanziji u kojoj najavljuje da će sve prodavnice iz centralnih gradskih zona preseliti u šoping molove. Početkom godine Chicco je preselio svoju prodavnicu u Temišvaru iz centra grada u šoping mol Iulius Mall, dok je nedavno otvorena i prodavnica u Bukureštu koja je preseljena iz centra grada u Bucuresti Mall. Vrednost investicije po prodavnici iznosi više od 120.000 evra, a iz kompanije su saopštili da je prodaja na novim lokacijama porasla za više od 150%.

"Nakon preseljenja prvih prodavnica, prodaja je porasla za 150 do 170%. Kupci u šoping molovima znaju brend i znaju šta žele da kupe. Planiramo da preselimo svih osam prodavnica koje trenutno posluju u okviru maloprodaje u Rumuniji", istakli su iz menadžmenta Chicco Rumunija. U 2019. godini kompanija planira da otvori i devetu prodavnicu u Rumuniju koja će se nalaziti u Bukureštu.

Brend Chicco osnovan je 1958. godine i trenutno je prisutan u oko 120 zemalja širom sveta. Chicco prodavnice u Srbiji zatvorene su 2013. godine i od tada se proizvodi kompanije plasiraju na tržište u saradnji sa partnerima koji poseduju dečje prodavnice. Chicco je deo Artsana Grupe koja poseduje još nekoliko brendova.