Nestlé proširuje kapacitete u Srbiji

Nestle

Kompanija Nestlé Adriatic objavila je proširenje kapaciteta svoje fabrike u Surčinu sa dve nove proizvodne linije i najavila izvoz proizvoda iz ove fabrike u 40 zemalja sveta.

Ukupno ulaganje kompanije u novu opremu iznosi 2,3 miliona evra i vodi do povećanja proizvodnje za 25 odsto, proširenja proizvodnog asortimana sa 100 novih artikala i otvaranje više od 30 radnih mesta.

Sa novih proizvodnih linija fabrike izlaziće asortiman proizvoda za hotele, restorane i kafiće, kao što su dehidrirani konditorski proizvodi za pripremu kolača i museva, desertni sirupi kao i napitak od kafe NESCAFÉ Chocofreddo.

Direktorka tržišta jugoistočne Evrope kompanije Nestlé Jana Mihajlova, izjavila je : „Iz godine u godinu, Nestlé konkretnim aktivnostima pokazuje svoju dugoročnu posvećenost poslovanju u Srbiji i doprinosu razvoju lokalne zajednice. Od 2011 kada je fabrika u Surčinu postala deo Nestlé porodice, do danas uložili smo više od 15 miliona evra u opremu, kapacitete i razvoj proizvoda. Ovo je velika stvar za Nestlé poslovanje u Srbiji, jer uz regionalne, služimo potrošače i globalno, pa su Austrija, Bugarska, Francuska, Nemačka, Švajcarska, Japan, Rusija, Meksiko, Peru, Tajvan i Ujedinjeni Arapski Emirati samo neke od zemalja u koje ćemo izvoziti.“

Tanja Žigić, direktorka Nestlé fabrike Surčin, istakla je da Nestlé u Srbiji zapošljava 546 ljudi, od kojih njih 304 radi u fabrici: „Osim što je proširenje proizvodnih kapaciteta omogućilo otvaranje novih radnih mesta, angažovano je 45 novih dobavljača, od kojih je njih 13 lokalnih. Saradnja s lokalnim dobavljačima uključuje nabavku sirovina i materijala, pa je vrednost njihovog posla minimum 850.000 evra godišnje, što je odlična vest i za kompaniju i za domaće proizvođače sa kojima sarađujemo.“

Sa ovom investicijom, Nestlé pokazuje dugoročnu posvećenost poslovanju u Srbiji i doprinosu razvoju lokalne privrede, kao i uverenje da je Srbija konkurentna ne samo u regionu, unutar Evropske unije, već i u svetu.

Povećanje proizvodnih kapaciteta Nestlé fabrike omogućilo je saradnju sa 45 novih dobavljača, otvaranje više od 30 novih radnih mesta i povećanje izvoza za pet puta.