Agrokor odlazi u istoriju, IDEA otvara nove prodavnice i menja ime

IDEA

Mercator nastavlja širenje maloprodajne mreže sa nekoliko novih prodavnica, a kako portal Retail Serbia saznaje kompanija planira da tokom ove godine promeni ime prodavnicama.

Trgovinski lanac Idea koji posluje u sastavu Agrokora nastavlja širenje maloprodajne mreže u Crnoj Gori sa nekoliko novih prodavnica. Portal Retail Serbia saznaje da će maloprodajni brend tokom ove godine dobiti novo ime. Nove prodavnice Idea je otvorila u Danilovgradu koja nudi širok asortiman raznovrsnih artikala na 250 kvadrata prodajnog prostora, kao i u podgoričkom naselju Momišići, u ulici Mila Radunovića bb. Nešto ranije Idea je otvorila i novu prodavnicu u Podgorici, na adresi Franca Rozmana b.b.

Mercator u Crnoj Gori trenutno poseduje 121 prodavnicu u 19 gradova, što ga čini jednim od najvećih prehrambenih lanaca. Kompanija je deo Agrokor koncerna od 2014. godine, a od 2016. uvodi se brend Idea koji je već bio prisutan u zemljama u okruženju. Mercator CG trenutno zapošljava više od 1.500 radnika.

Iz sedišta kompanije u Zagrebu za sada su zvanično potvrdili da će potpuno novo ime dobiti Agrokor d.d., kao i brendovi iz sektora proizvodnje Jamnica, Zvijezda, Ledo...