Retail Serbia u Bugarskoj - Posle Banja Luke otvoren Delta Planet u Varni

Delta Planet

Delta Real Estate Grupa, jedna od vodećih regionalnih kompanija u oblasti nekretnina na Balkanu, svečano je otvorila Delta Planet u Varni, samo nedelju dana nakon otvorenog šoping mola u Banja Luci.

Delta Real Estate Grupa i bugarski AP Investment, svečano su otvorili Delta Planet šoping mol u Varni, koji se prostire na ukupno 110.000 kvadratnih metara, što ga čini i drugim po veličini šoping centrom u Bugarskoj. Svečanom otvaranju Delta Planet-a u Varni prisustvovali su, prvi čovek Delta Holdinga, Miroslav Mišković, predsednik okruga Varne, Stojan Pasev, gradonačelnik Varne, Ivan Portnih, direktorka kompanije Delta Real Estate Zorana Burlić i Petar Dudoleski, suosnivač AP Investmen. Među prisutnima su bili i visoki zvaničnici Bugarske, predstavnici medija, ambasada, kao i veliki broj privrednika iz Srbije i Bugarske.

“Kompanija Delta ne dolazi prvi put u Bugarsku. Pre više od 10 godina investirala je u prehrambeni maloprodajni lanac Pikadili, a sada nakon otvaranja Delta Planet šoping mola, mi imamo potvrdu da je Bugarska otvorena za investicije i da su kompanije iz Srbije dobrodošle u ovu zemlju, izjavila je Zorana Burlić, generalna direktorka Delta Real Estate-a.

Delta Planet u Varni prostire se na 110.000 kvadrata, od čega je 40.000 kvadrata za izdavanje. Delta Real Estate Grupa i AP Investment su u moderan šoping mol investirali 120 miliona evra. Delta Planet u Varni posetiocima nudi najpoznatije domaće i međunarodne brendove, među kojima su Guess, najpoznatiji lanac kafeterija Starbucks, dm drogeriju, ccc, Billa supermarket koji se nalazi u vlasništvu nemačke Rewe Grupe, a po prvi put u Varni su prisutni i poznati brendovi kao što su Pinko, Desugual, Marco Polo, Sinsay, Mango, Sport Depot i mnogi drugi. U novootvorenom šoping molu se nalaze i interakvitne zone za zabavu koje zauzimaju više od 4.000 kvadrata. U holu šoping mola smešten je veliki tobogan za decu, dok je na drugom spratu smešten Cinema City bioskop.

Delta Planet šoping mol u Varni nalazi se na adresi Bulevar Slivnica 185. Centar se prostire na ukupno četiri nivoa, od kojih su dva sprata na nivou zemlje zbog nagiba terena. Posetiocima je na raspolaganju i parking sa 1300 mesta. Varna je danas drugi po veličini grad u Bugarskoj sa oko 350.000 stanovnika, a prilikom obilaska grada, imali smo priliku da vidimo koliko se grad razvija sa novim infrastrukturnim projektima, ali i u privlačenju novih investicija.

Delta Planet Banja Luka:

Delta Real Estate Grupa je 21. marta svečano otvorila i Delta Planet šoping mol u Banja Luci, prvi i najveći šoping centar u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Delta Planet u Banja Luci se prostire na ukupno 62.500 kvadrata, a posetiocima nudi oko 100 domaćih i međunarodnih brendova među kojima su i kompanije koje su po prvi put otvorile svoje maloprodajne objekte u Bosni i Hercegovini. H&M, Pull and Bear, Stradivarius, Nike, Swarovski, Pandora, Mohito, Under Armour, Fashion & Friends, Dexy Co...samo su neki od poznatih brendova koji nudi prvi šoping mol u Banja Luci i BiH.

U sklopu Delta Planet-a u Banja Luci posluje i mojMarket u vlasništvu kompanije Tropic, najvećeg trgovačkog lanca u Republici Srpskoj. Novootvoreni supermarket se prostire na 1300 kvadrata i zapošljava 90 radnika. Kompanija je u ovom objektu po prvi put predstavila novi koncept koji donosi samouslužne vitrine sa gotovim jelima, a u ponudi se nalazi čak 100 različitih vrsta jela i više od 70 vrsta kolača i torti. mojMarket trenutno posluje sa 26. poslovnica i najveći je lanac marketa u Banja Luci. Kompanija Tropic poseduje i Tropic markete, a od nedavno i supermarkete Crvena Jabuka.