Američki lanac Starbucks stigao u Srbiju

Starbucks

Američki lanac kafeterija Starbucks, svečano je otvorio prvi objekat u Srbiji koji se nalazi u prizemlju Rajićeva šoping centra.

Kompanija AmRest Holdings SE i američki Starbucks (Starbaks), svečano su otvorili prvu Starbucks kaferetiju u Srbiji koja se nalazi u prizemlju Rajićeva šoping centra u Beogradu. Na oko 170 kvadrata, kafeterija nudi širok izbor kafa, sokova, kolača, sendviča, salata i suvenira, a u ponudi se nalazi i veliki izbor upakovane kafe u zrnu. Posetiocima je na raspolaganju oko 150 sedećih mesta, u otvorenom i zatvorenom delu. Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici kompanija AmRest i Starbucks, predstavnici grada Beograda i drugi.

Kompanija AmRest koja na srpskom tržištu poseduje KFC restorane planira da samo u Beogradu proširi Starbucks prodajnu mrežu na još nekoliko atraktivnih lokacija. AmRest planira da nastavi širenje i KFC brenda, pa će već sledećeg meseca otvoriti novi KFC restoran u Beogradu koji će se nalaziti u šoping centru Ada Mall.

Starbucks:

Starbucks je danas najveći lanac kafeterija u svetu koji posluje na više od 30.000 lokacija širom sveta. Kompanija je osnovana u Sijetlu 1971. godine. Tokom 2018. lanac je ušao i na tržište Italije u kojoj je otvorio svoju najveću kafateriju na oko 2.000 kvadrata.

AmRest Holdings SE:

Kompanija AmRest je najveći operater restorana i kafeterija u centralnoj i istočnoj Evropi koji posluje sa oko 2.000 objekata u 26 zemalja. Pored brenda Starbucks, AmRest poseduje i licencirane restorane Burger King, Pizza Hut i KFC. U planu kompanije je da narednih nekoliko godina napravi snažnu ekspanziju sa brendom Burger King u Poljskoj, Slovačkoj, Rumuniji, Češkoj i Bugarskoj otvaranjem 200 novih restorana.