AMAN preuzeo još jedan maloprodajni lanac u Srbiji

Aman

Domaći maloprodajni lanac Aman, preuzeo je leskovački trgovinski lanac Orion i najavio nove investicije u širenje maloprodajne mreže.

Kompanija Aman iz Surčina, preuzela je leskovački trgovinski lanac Orion sa ukupno 33 marketa i sa oko 300 zaposlenih. Iz Amana su saopštili da će pored akvizicije trgovinskog lanca Orion nastaviti da investiraju u širenje maloprodajne mreže. Aman je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji, poseduje oko 260 Aman i Aman Plus objekata i zapošljava više od 3.500 radnika.

Aman je nedavno najavio da će u Kuli izgraditi i objekat Aman Plus i tako povećati svoj udeo u Vojvodini koji je nešto manji nego u ostalim delovima zemlje. Kompanija je početkom ove godine preuzela i jedan od najvećih hipermarketa u zapadnoj Srbiji, Star Market u Šapcu koji se prostire na 4.000 kvadrata. Od 2012. godine kompanija je akvizicijama preuzimala više trgovinskih lanaca u Srbiji, a kao najveća se izdvaja preuzimanje INTEREX hipermarketa koji su bili u vlasništvu Francuske trgovačke Grupe Intermarche. Aman je nakon preuzimanja Interexa zadržao određeni broj artikala iz asortimana PL-a, među kojima su brendovi Ivoria, Top Budget, Netto, Apta...i drugi.

Na policama Aman marketa nalaze se robne marke Bravo i Alloro, kao i veliki broj proizvođača iz Turske, Poljske, Italije, Indije i drugih zemalja koje kompanija direktno uvozi u Srbiju.