Francuski Decathlon pravi ekspanziju u Srbiji i regionu

Decathlon

Francuski maloprodajni lanac sportske opreme Decathlon (Dekatlon) otvorio je novu prodavnicu u našem regionu, ali i nastavio sa modernizacijom postojeće mreže, kao i izgradnju novih objekata.

Svetski lider u prodaji sportske opreme, francuski Decathlon, uspešno nastavlja širenje prodajne mreže u našem regionu otvaranjem nove prodavnice u Rumuniji, u gradu Deva sa više od 70.000 stanovnika. Treća po redu otvorena prodavnica u 2019. godini zauzima više od 1.500 kvadrata i nudi oko 5.000 proizvoda za više od 50 sportova. Prodavnica Decathlon Deva dizajnirana je u skladu sa najvišim međunarodnim standardima projektovanja, razvoja i sigurnosti poslovanja sportske maloprodaje. Pored širokog asortimana opreme za sport, u sklopu novog Decathlon objekta nalazi se i servisna radionica.

Decathlon je nedavno i u gradu Kluž-Napoka u sklopu tržnog centra VIVO u vlasništvu kompanije Immofinanz otvorio modernizovanu i proširenu prodavnicu koja se od sada prostire na dodatnih 1.400 kvadrata, odnosno na ukupno 4,857. Asortiman je u modernizovanoj prodavnici proširen na 20.000 artikala (200.000 modela) za preko 100 sportova.

Radovi na izgradnji prve Decathlon prodavnice u Srbiji (BIG Park Karaburma) uveliko traju. Za sada još nije saopšten datum otvaranja, a u planu francuskog trgovca je da prodavnice otvori i u Novom Sadu, Bubanj potoku i drugim mestima.

Decathlon je osnovan 1976. godine u Francuskoj i trenutno je najveći trgovac sportske opreme u svetu. Maloprodajna mreža broji više od 1.400 prodavnica u 48. zemalja.