Univerexport planira ekspanziju u Beogradu

Univerexport

Domaći trgovinski lanac Univerexport Novi Sad planira otvaranje novih maloprodajnih objekata u Beogradu.

Jedan od najvećih domaćih maloprodajnih lanaca, Univerexport, planira otvaranje novih objekata različitih formata u Beogradu, nezvanično saznaje portal Retail Serbia. Univerexport trenutno u glavnom gradu posluje sa osam maloprodajnih objekata koji se nalaze na Novom Beogradu, Dorćolu, Banjici i Zvezdari, a u planu trgovačke kompanije je da širenje prodajne mreže nastavi i otvaranjem prvog supermarketa u Mirijevu do kraja tekuće godine. Nezvanično, u planu Univerexport-a je i otvaranje najvećeg i najmodernijeg hipermarketa u Beogradu koji će se nalaziti u budućem šoping centru na Zvezdari koji je trenutno u izgradnji.

Univerexport je od početka godine otvorio dva nova objekta u Beogradu koji se nalaze na Zvezdari i Vračaru. Krajem 2018. godine kompanija je u najvećem šoping centru u zemlji Promenada Novi Sad, otvorila jedan od najmodernijih hipermarketa, dok je 1. avgusta sa radom počeo i supermarket u centru Novog Sada smešten u Pupinovoj palati.

Grupa Univerexport posluje sa više od 130 supermarketa Univerexport rasprostranjenih na teritoriji Vojvodine i Beograda, online prodavnicom e lakolije, trgovinskim lancem Trgopromet i prehrambenom industrijom AD Bačka. U septembru 2017. kompanija je u blizini Novog Sada otvorila distributivni centar na 30.000 kvadrata u čiju je izgradnju investirala 16 miliona evra.