Ekskluzivno: Peek & Cloppenburg dolazi u Srbiju - kompanija otvorila najveću prodavnicu u regionu

Peek & Cloppenburg

Nemački modni lanac Peek & Cloppenburg otvorio je u Temišvaru najveću prodavnicu u regionu. Kompanija planira ulazak na srpsko maloprodajno tržište, saznaje portal Retail Serbia.

U novoizgrađenom delu temišvarkog tržnog centra Iulius Mall nemački maloprodajni lanac otvorio je svoju najveću prodavnicu u regionu koja se prostire na 3,600 kvadrata prodajnog prostora u dve etaže. Iz kompanije Iulius su istakli da je ovo prvo partnerstvo sa čuvenim nemačkim lancem koji je upotpunio ponudu. Peek & Cloppenburg je svoju prodavnicu otvorio u Iulius Town delu koji se nalazi uz dosadašnji tržni centar i predstavlja najveći poslovno - maloprodajni centar koji će u prvoj fazi obuhvatiti površinu od 120.000 kvadrata.

Nemačka kompanija planira dolazak i na srpsko maloprodajno tržište, saznaje portal Retail Serbia. Sedište kompanije u Srbiji osnovano je još 2007. godine i lanac je više puta pokušavao ulazak na srpsko tržište. Nezvanično, prva Peek & Cloppenburg prodavnica u Srbiji biće otvorena u 2020. godini.

Peek & Cloppenburg su osnovali holandski trgovci Johann Theodor Peek i Heinrich Anton Adolph Cloppenburg 20. aprila 1900. godine kada su se iz Holandije preselili u Nemačku kako bi ostvarili svoju viziju pružanja kvalitetne muške mode po pristupačnim cenama. Maloprodajnom mrežom danas upravljaju dve nezavisne kompanije Peek & Cloppenburg AG Diseldorf (P & C West) i Peek & Cloppenburg AG Hamburg (P & C North). Na nemačkom tržištu kompanija posluje sa 68 objekata, dok se u strogom centru Beča nalazi poslovnica koja se prostire na 11.700 kvadrata u pet etaža. Kompanija ukupno zapošljava 16.000 radnika i posluje u 15 zemalja sa više od 140 prodavnica.

U ponudi Peek & Cloppenburg prodavnica nalazi se veliki izbor poznatih brendova među kojima su: CK, Tommy Hilfiger, S.Oliver, Adidas, Bugatti, Emporio Armani, Gas, Geox, Levis, Puma, Polo, Olymp, Tom Tailor, Valentino, Guess, Level 5, Vero Moda i mnogi drugi.