METRO Cash&Carry prodao hipermarkete u Mađarskoj, Češkoj i Poljskoj - uskoro na prodaju i u drugim zemljama

Metro

Kompanija METRO AG prodala je svoje hipermarkete u nekoliko evropskih zemalja. Nezvanično, u planu kompanije je da u narednom periodu proda objekte u još nekoliko zemalja.

Kompanija METRO AG prodala je 11 hipermarketa u Mađarskoj, Češkoj i Poljskoj francusko-austrijskoj grupaciji LFPI Group. Vrednost transakcije iznosi 250 miliona evra. Prema ugovoru dve kompanije, kompanija METRO AG će ubuduće poslovati u objektima kao zakupac sa svojim brendovima Metro Cash&Carry i Makro Cash&Carry.

Nezvanično, u planu kompanije METRO je da u narednom periodu proda i hipermarkete u još nekoliko zemalja u našem regionu, a kao moguće se spominju veleprodajni objekti u Rumuniji i Bugarskoj. Poslednjih godina kompanija se povukla iz Grčke, dok je brend Real i hipermarkete prodala u nekoliko zemalja.

METRO je svoje poslovanje u Srbiji otpočeo 2005. godine. Kompanija trenutno posluje sa devet veleprodajnih centara, od kojih sa tri u Beogradu i sa po jednim objektom u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, kao i sa objektima manjeg formata u Šapcu, Požarevcu i Paliću. I pored boljih poslovnih rezultata kompanija duži vremenski period nije investirala u širenje svoje prodajne mreže, kao ni u modernizaciju postojeće mreže na srpskom tržištu. Na globalnom nivou kompanija posluje u 36 zemalja i zapošljava 150.000 radnika.