Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Još jedna neuspela prodaja Zrenjaninske pivare

Još jedna neuspela prodaja Zrenjaninske pivare

Stečajni upravnik Zrenjaninske inudstrije piva ZIP, Dragan Božić, izjavio je da usled nepostojanja kupaca najavljena prodaja ZIP-a juče nije održana. 

Stečajni upravnik je prodaju imovine fabrike zakazao na osnovu rešenja Privrednog suda u Zrenjaninu, a uz saglasnost Odbora poverilaca. Prodajna cena je ista kao i na prvoj licitaciji koja je održana 16. juna, i iznosi 172,2 miliona dinara.

Dragan Božić je potvrdio da je interesovanje za kupovinu pivare iskazao jedan kupac iz Češke, ali detalji te ponude još nisu saopšteni.

U oglasu za prodaju imovine ZIP-a, kao stečajnog dužnika, naglašeno je da 177,2 miliona dinara nije nominalno prihvatljiva vrednost, niti je obavezujuća za ponuđačce. To znači da je moguća prodaja po svakoj ceni koju prihvati odbor poverilaca.

Kupcima je bila ponuđena pivara sa opremom, špiritana sa pomoćnim objektima u ulici Brigadira Ristića, kao i dva stovarišta sa prodavnicama,u Kikindi i u Petovcu na Mlavi.

Stečajni postupak nad pivarom pokrenut je u julu prošle godine, pošto je većinski vlasnik, Momčilo Rajić iz Subotice pod istragom. Iako je pivara u Zrenjaninu jedna od najstarijih na Balkanu, pivo se u njoj ne toči već 5 godina.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum